Twitter Account Suspended

Afgelopen maandag zag ik opeens dat mijn twitteraccount @basjobsen niet meer werkte. Het account van op inactief gezet en daar van kreeg ik na het inloggen een melding. De melding verwijs naar een pagina met uitleg, die helaas niet meer bleek te bestaan. De meest voor de hand liggende oorzaak zou het maken van te veel requests per uur zijn. Ik wist zeker dat niet te veel requests had gedaan. Hoe lang ik er ook over nadacht, ik kon echt niet bedenken wat ik fout gedaan zou kunnen hebben.

De enige oorzaak die ik kon bedenken; ik had in een van mijn tweets “White Widow” genoemd. Misschien was deze tweet in verkeerde aarde gevallen????. Ik kon mij niet voorstellen dat dit de oorzaak was, maar het was toch het enige wat ik kon bedenken. Via Twitter Support! heb ik een verzoek ingediend mijn account weer te activeren. Het toewijzen van mijn support-ticket aan een medewerker duurde langer dan 24 uur. Na de toewijzing duurde het nog ruim 10 uur voordat ik een reactie ontving.

De reactie van Twitter Support! luidde; “Twitter is a free service, and we can’t answer every email we receive; we do try to help with problems of broken accounts as much as possible.” en “Thanks for writing Twitter Support. For answers to your questions, please check out our Help Resources”. Na deze berichtgeving werd mijn ticket ook gesloten. Ik had geen kans meer om überhaupt te reageren. Best frustrerend, want ook al zou ik uit de Help Resources kunnen achterhalen waarom mijn account op non-actief is gezet, dan ik kan ik het nog steeds niet gebruiken. Om te kunnen reageren kon ik niet anders doen dan een nieuw support-ticket starten en hopen dat hierop wel een actie zou volgen. Toewijzing van het ticket duurt weer meer dan 24 uur en nu wacht ik nog steeds op een reactie.

Naast mijn persoonlijk account had ik nog een tweede account @ictcongres. Dit twitter account gebruikte ik om ICTCongresDelft.nl te promoten. Na de afsluiting van @basjobsen kon ik op dit account verder twitteren. Op deze manier kon ik dinsdag tweets versturen van het boeiende en in mijn ogen succesvolle #sm29. Deze pret duurde ook weer niet heel lang, want voor het einde van de dag was, de ‘s morgens uit de oplader gehaalde, iphone helemaal leeg.

Woensdagavond merkte ik dat @ictcongres plotseling ook op Suspended stond. Dat kon geen toeval zijn….. Op de iphone twitter ik via Twitterrific. De meest voor de hand liggende oorzaak lijkt dan ook dat deze applicatie beide problemen veroorzaakt. Mogelijk doet Twitterrific te veel request, waardoor mijn batterij letterlijk leeg stroomt en mijn accounts worden geblokkeerd.

Ik heb Twitter Support! hiervan melding gemaakt. Nog geen reactie ontvangen. Vandaag heb ik Twitterrific geüpdate van versie 2.0 naar 2.1. Of deze versie nog steeds te veel requests doet kan ik niet testen. Na de update blijft mijn batterij leeglopen. Ik heb inmiddels besloten Twitterrific helemaal van mijn iphone te verwijderen.

Ik hoop dat mijn batterij nu weer een acceptabele tijd zal meegaan. Ook hoop ik natuurlijk dat mijn account spoedig weer geactiveerd zullen worden. Het zou jammer zijn als dit voor mij een definitieve Twexit zou betekenen.

8 Responses to “Twitter Account Suspended”

 1. Willem van Valkenburg

  Hoi Bas,

  ik gebruik ook Twitterific op mijn iphone, maar heb geen problemen dat mijn twitter-accounts (wfvanvalkenburg en vvddelft) worden geblokkeerd.

  groet, Willem

  Reply
 2. basjobsen

  Hoi Willem,

  Bedankt voor je reactie. Misschien is er iets anders mis gegaan. Twitterific lijkt mij echter toch de meest voor de hand liggende oorzaak.

  Op dit moment kan ik eigenlijk alleen nog maar hopen op de duidelijk antwoord van de Twitter helpdesk. Helaas wacht ik nu al bijna een week op überhaupt een antwoord.

  Een nieuw account is ook geen optie, want dan moet ik weer mijn netwerk opbouwen en bovendien weet ik niet wat ik moet doen om te voorkomen dat ook dit account weer geblokkeerd gaat worden.

  E.e.a. zet mij natuurlijk wel aan het denken. Feit dat ik niet hoef te betalen voor Twitter, betekent dus ook ik geen garanties heb… kan ik het dan wel inzetten anders dan voor puur fun?

  Reply
 3. Matthijs

  Twitterrific kan niet te veel requests doen, vanuit twitter zit een limiet van het aantal requests per uur en daar kun je niet overheen gaan, dat is ook zeker niet de reden dat het fout is gegaan.

  Het leeg laten lopen van je accu bij het aan laten staan van Twitterrific komt door de Location functie die er in zit, als je die uit zet (Settings in Twitterrific, Advanced en dan vrijwel onderaan onder Privacy) is dat probleem verholpen.

  Reply
 4. basjobsen

  Hoi Matthijs,

  Bedankt voor je reactie. Zo heb ik toch nog een beetje het gevoel in contact met de wereld te staan. Beide account zijn nog steeds “Suspended”.

  Nadat mijn account geblokkeerd was gaf Twitterrific zelf een foutmelding die aangaf, dat de meest voor de hand liggende oorzaak was, te veel requests. Ook stond er bij dat dit te voorkomen was, door niet te vaak te reloaden. En geen andere clients behalve Twitterrific te gebruiken. Die foutmelding zou niet bestaan als het niet mogelijk was de limiet te passeren, lijkt mij? Maar goed zelf heb ik ook niet zoveel reloads gedaan. Wel gebruik ik thuis geen client maar de website…

  Mogelijk is de batterij een losstaand probleem, want ook zonder Twitterrific gaat die m.i. nog veel te snel leeg.

  Die location functie lijkt mij i.i.g. wel een goede tip. Kan een app trouwens de instellingen van mijn iphone overrulen? M.a.w. ik schakel de location function van de iphone uit. Kan Twitterrific er dan nog steeds gebruik van maken?

  Nogmaals dank,

  Bas

  Reply
 5. bart

  mijn account is ook suspended, de reden, ik zou een spam bericht hebben gestuurd. er is inderdaad een spambericht via mijn twitter account gestuurd, alleen probleem daarvan is, toen dat gebeurde was ik op vakantie, en verder twittert er niemand in mijn huis. (woon daar alleen) op vakantie ga ik niet twitteren.

  ik heb al diverse malen mijn ticket geupdate maar krijg geen antwoord of iets, wacht nu al 2 maand om te worden unsuspended..

  Reply
 6. bob de brabander

  Ik heb het idee dat t aan het IP-adres ligt, mijn zus werd opgeschort in het weekend, een dag later haar andere account en nou ik ook :$
  Ik weet niet of dit standaard is voor twitter maar ik heb nog geen antwoord terug en er zijn al 16 uren om bij mij.
  mijn zus heeft ze zelf terug kunnen halen.

  Reply

Leave a Reply

(will not be published)